Skoči na vsebino

Raziskave in razvoj

 

Česar na svetovnem trgu ni pa preprosto naredimo sami…

 

Geološka raznolikost in specifika naše ožje domovine nas je v podjetju že pred nekaj leti prisilila, da se poleg ostalega, ukvarjamo tudi z razvojem vrtalnih orodij in tehnike. Gre za dejstvo, da smo povsem iz lastnih potreb in zaradi tržnega pomanjkanja določenih tehnoloških rešitev, ustanovili svoj razvojni oddelek, ki podjetju Vilkograd odpira nova obzorja na področju polaganja cevi po metodah »brez izkopov«.

Učimo se na lastnih izkušnjah, zato je konstruiranje vrtalnih orodij izziv, katerega uspešnost je pogojena z uporabnostjo in vrhunsko kakovostjo.

Plod domačega znanja so vrtalne glave, katerih kakovost je ponesla naš glas tudi v svetovno NO-DIG srenjo in nam odprla še globalna vrata. Tako smo na zadnjem svetovnem srečanju proizvajalcev gradbene mehanizacije – Munchenski Baumi 2010, na vabilo nemškega poslovnega partnerja predstavili našo najnovejšo pilotno vrtalno glavo, primerno za delo v najzahtevnejših terenih KRT 05. Ta je postavila nove presežnike na področju uporabnosti in ergonomije vrtanja, našim razvijalcem pa dala dodaten polet za nove izdelke, s poudarkom na varovanju okolja in zmanjševanju porabe energentov. »Od semena do pridelka« je torej zgodba, ki nas vodi v prihodnost.