Skoči na vsebino

Novogradnja / rekonstrukcija hišnih priključkov po metodi HDD

»HDD—odlična rešitev tako za kompleksne cevovode, kakor tudi za hišne priključke in manjša križanja.«

 

Na slovenskem tržišču smo zadnje čase uvedli kar nekaj prepotrebnih novosti. Med njimi je nedvomno tehnološka rešitev, namenjena izvedbi komunalnih in energetskih hišnih priključkov. 

Namen
Tehnologija je prvenstveno namenjena izgradnji cevnih in kabelskih hišnih priključkov, kot so to vodovod, plinovod, telekomunikacije , elektrifikacije, ipd. Oprema je suvereno kos prečkanju manjših potokov, železnic in ostalih zahtevnejših ovir.

Dolžine

Tehnologija nam omogoča izdelavo vodenih (usmerjenih) podvrtanj do dolžine 50 m.

Premer
Premer uvlečene cevi je lahko od fi 25 mm do fi 125 mm:

Uvlečenje cevi
Tehnologija omogoča uvlečenje PE cevi, PP cevi, kovinske cevi.

Material
Možnost izvedbe v zemljinah II.do VII.ktg.

Tehnologija izvedbe horizontalnih hišnih priključkov po sistemu vodenega (usmerjenega) vrtanja HDD

Tehnologija temelji na osnovi vodenja oz. usmerjanja vrtalne glave, kar pomeni da lahko izvedemo planirano vrtino v skladu s predhodno pripravljenim projektom. Dolžine posameznih vrtin so vezane na geološko sestavo terena in posamezne geografske značilnosti. Objektivno največja možna dolžina posamezne vrtine za hišne priključke in manjša križanja je 50m, v odvisnosti od premera vrtine ter geološko – geografskih pogojev. Klasična izvedba vrtanja poteka v zemljini I. do IV. ktg., mogoče pa je tudi delo v V. in višji ktg. zemljine, oziroma vrtanje v skali, z uporabo posebnih vrtalnih orodij.

Po končani izvedbi vrtine, se praviloma izvede uvlečenje PE/HD ali kovinskih zaščitnih cevi do premera 125mm. Tehnologija omogoča uvleko več cevi hkrati. Bistvenega pomena je, da lahko vsako vrtino izvedemo s horizontalnimi ter vertikalnimi krivinami, polmera >40m, kar omogoča nemoteno izvedbo podvrtanja vseh vrst vodotokov, komunalne, cestne in ostale infrastrukture.