loading
Učinkovita raba geotermalne energije

Učinkovita raba geotermalne energije

Kakor nam je že v navadi, radi pokukamo tudi preko meja naših priviligiranih tehnologij. Tako se je v podjetju porodila ideja o novih pristopih k izrabi geotermalne energije za sistem ogrevanja in hlajenja prostorov. Dejstvo je, da danes na tržišču ni težko najti ponudnika dobre strojne opreme za izkoriščanje geotermalnih virov, tukaj pa se zgodba nemalokrat konča. Problematika se pričenja pri izgradnji zunanjega dela sistema. Tu pa nastopi tehnologija GRD, ki jo želimo predstaviti.

Tehnologija GRD je najsodobnejši način združevanja prednosti  talnih toplotnih kolektorjev ter globinskih izmenjevalnikov toplote. Tako ne posega v raven talnice in pušča vodne vire nedotaknjene, hkrati pa zagotavlja ekonomično in učinkovito izgradnjo toplotnega kolektorja.

Izgradnja kolektorja je dokaj enostavna in zelo ekonomična. Najpomembneje pa je, da za kolektor potrebujemo zelo malo prostora in v nobenem primeru ne posegamo na sosednja zemljišča. Primerna je torej za vse, še tako zahtevne posege. Kontaktirajte nas za dodatna pojasnila: info@vilkograd.com .